Halaman Utama » » Kawan....

Kawan....

| Kelab Pembimbing Rakan Siswa UniSZA | Wednesday, February 02, 2011

Salam Sejahtera dari saya.. (aduh cermat dan skemanya bahasa saya di sini..huhu)

Ingat tak masa kecil-kecil dulu,
Kalau kawan kita buat jahat kat kita,
Kita akan cakap “tak nak kawan ngan awak”
Lepas tu esok petang di lokasi dan waktu yang sama, dah kawan semula.
Takpun masa di sekolah dah kawan semula.

Masa kita kecil, value seorang “kawan” tu kita sendiri tak tahu.
Kawan tu orang yang kita kenal.
Kawan tu boleh ajak kita main-main waktu petang-petang.
Kawan tu tempat kita tanya soalan matematik kalau kita tak boleh buat.
Kawan tu orang yang kita ajak pergi tandas masa sekolah.

Bila kita dah besar,
Apa itu kawan?
Orang yang kita kenal, tak semestinya kawan kita.
Dan bukan juga kawan yang kita add atau approve di myspace, friendster, facebook, tagged.

Putus kawan masa kecil-kecil, sekejap je boleh baik semula.
Putus kawan masa dah besar, selagi masing-masing keras kepala, selagi itu takkan ada apa-apa.
Haih~~

Edited by : amadkhir
Post By : amadkhir

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

 
Copyright 2011 @ .::P.R.S UniSZA::.!
Design by PRS UniSZA | Bloggerized by PRS UniSZA and AltafDarwish | Powered by Sahabat PRS